scroll naar boven
Sleeuwijks Kerkje logo
Het Sleeuwijks Kerkje bij Werkendam
Sleeuwijks Kerkje interieur

Informatie voor musici

In het Sleeuwijks Kerkje worden al vele jaren klassieke concerten georganiseerd. Het Sleeuwijks Kerkje, een Rijksmonument, is gelegen aan het Kerkeinde, tussen Werkendam en Sleeuwijk in een landelijke omgeving, biedt plaats aan maximaal 100 toeschouwers en is een ideale en sfeervolle locatie voor kleinschalige concerten.

De instrumenten

In het Kerkje staat een Vierdag orgel met 1 manuaal en aangehangen pedaal. Het orgel heeft vijf stemmen met de volgende dispositie:

  • Holpijp 8 voet
  • Roerfluit 4 voet
  • Octaaf 2 voet
  • Scherp 3 voet
  • Tremulant

De 180cm Schimmel vleugel heeft 2 pedalen en wordt voor iedere uitvoering gestemd, naar wens van de uitvoerenden voor of na hun generale repetitie. Op verzoek kan een spinet merk Klop (Garderen) in het Kerkje worden geplaatst.

Moeder de Gans in Sleeuwijks Kerkje
Schubert Winterreise concert in Sleeuwijks Kerkje

Jaarplanning

De concerten vinden in principe plaats op de laatste vrijdag van de maand van september tot en met april.

Eind december vindt het traditionele Kerstconcert plaats, doorgaans met koorzang. De uitvoering wordt enkele dagen voor Kerstmis gepland en valt dus vaak niet op een vrijdag.

Wij willen het seizoen in april afsluiten met een activiteit waarbij ook leerlingen van het Altena College van zich laten horen (en zien). Als dit concept aanslaat dan zal dit een vast onderdeel van het programma worden.

Het programma voor seizoen 2023-2024 kunt u vinden op onze concertpagina.

Zelf een concert organiseren

Wij nodigen u van harte uit om zelf een concert te organiseren: u huurt dan de ruimte en de faciliteiten van de Stichting.

In principe zijn dan de uitvoerenden verantwoordelijk voor de organisatie en de PR van het concert, maar we kunnen in overleg besluiten om een dergelijk extra concert ook te "adopteren". Onze visie is immers om op diverse manieren een groter en vooral ook jonger publiek enthousiast te maken voor klassieke muziek.

Dat betekent o.a. dat een programma ook voor minder ervaren oren aangenaam moet klinken. Het uitgangspunt: als een muziekstuk een te volgen melodie heeft die ook nog deels in het geheugen kan blijven hangen, dan is het geschikt voor Het Sleeuwijks Kerkje.

Echter, in overleg kan ook muziek worden geprogrammeerd die niet aan deze voorwaarde voldoet, maar dan als aanvulling op een aantal traditionele werken. Wij staan open voor een "andere" benadering van klassieke muziek: een boeiende toelichting, een afwijkende presentatie, een thema-avond: het podium is aan u. Verras of verbaas ons!

Moeder de Gans in Sleeuwijks Kerkje
Schubert Winterreise concert in Sleeuwijks Kerkje

Uitvoerenden

In principe zijn alle uitvoerenden welkom die een professionele kwaliteit kunnen bieden. Musici die aan het begin van hun carrière staan hebben bij ons een streepje voor. Aarzel dus niet om ons te benaderen, ook als je pas over een jaar je eindexamen conservatorium hoopt te doen.

Maar ook als u verder bent in uw carrière en denkt aan een intiem concert voor degenen die u altijd gesteund hebben of voor andere speciale genodigden, dan biedt het Sleeuwijks Kerkje u een prachtig podium.

Meer weten?

Mail ons op cultuur@sleeuwijkskerkje.nl en wij doen ons best om u zo snel mogelijk te antwoorden.

menu